Az AGRO WORLD Cégcsoport 100% -ban magyar tulajdonú családi vállalkozás, melynek első tagját, a JUHKER Kft-t 1990-ben debreceni székhellyel alapította Debreceni Sándor. Kezdetekben bárányneveléssel és élő-állatkereskedelemmel foglalkozott. Ma az agrárium szinte valamennyi ágazatában képviselteti magát, így a juh- és szarvasmarha tenyésztés, szántóföldi növénytermesztés, takarmánygyártás és forgalmazás, élőállat-, gyapjú-, zöldség-, mezőgazdasági gépkereskedelem, zöldségfeldolgozás, mezőgazdasági bérmunka-végzés, szállítmányozás, integrátori tevékenység és mezőgazdasági szaktanácsadás.A vállalkozások eredményeinek folyamatos visszaforgatásával két megyében (Hajdú-Bihar Megye és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye) jelenleg 12 telephellyel rendelkezik.

Az AGRO WORLD Cégcsoport 22.000 db-os anyajuh állományával és annak szaporulatával, jelenleg az Európai Unió legnagyobb juhtartója. Az elmúlt öt évben a cégcsoport állattenyésztési ágazatában, több mint 4 milliárd forint összegben valósult meg az állattartó telepek korszerűsítése, fejlesztése, melynek eredményeképpen napjainkra, egy nagyon magas színvonalú tenyésztői munka és végtermék-előállítás zajlik folyamatosan.
Szarvasmarha telepeiken jelenleg több mint 1500 db tejhasznú Holstein-fríz szarvasmarha tartása és tenyésztése történik, melynek eredményeképpen, éves szinte közel 4 millió liter tej belföldi és közel 500 db bika export értékesítésére kerül sor.

A cégcsoport növénytermesztései ágazata több, mint 5000 ha földterületen gazdálkodik javarészt Hajdú-Bihar megye különböző területein, hazánk egyik legmodernebb mezőgazdasági gépparkjával.
A vállalkozás 15.000 tonnányi gabonatarolóval és saját gabonaszárítóval is rendelkezik.
Főbb termesztett növényeik a búza, kukorica, napraforgó, zöldborsó, csemegekukorica és silókukorica.

A családi vállalkozás 2013-tól gyorsfagyasztott zöldségek (zöldborsó, csemegekukorica, sütőtök, egyéb keverékek) gyártásával, gyorsfagyasztásával és kereskedelmével foglalkozik. Az elmúlt években már 2000 tonna gyorsfagyasztott zöldborsót, 9000 tonna gyorsfagyasztott csemegekukoricát és 100 tonna gyorsfagyasztott sütőtököt állított elő.
Az előállított késztermékek 95 % -ban exportálja az Egyesült Királyságba, Belgiumba, Németországba, Olaszországba, Görögországba és Törökországba.

Az AGRO WORLD Cégcsoport 100% -ban magyar tulajdonú családi vállalkozás, melyet Debreceni Sándor és fia Debreceni Péter irányít.


A gondolkodásmódjukat hűen tükrözi az alábbi idézet:

“A mezőgazdaság - a közhidelemmel ellentétben - nem csak növénytermesztés. Hanem élelmiszer és rostnövények termelése a világ földjeiből, vizeiből. Mezőgazdaság nélkül nem lehetne
városunk, tőzsdénk, bankunk, egyetemünk, egyházunk vagy hadseregünk. A mezőgazdaság a civilizáció és bármely gazdaság alapja.